Chili beans / interior

Eén jaar na de heropening van Beans, openen Pia en Annemie een nieuwe zaak in Mechelen: Chili Beans. Studio Spam zorgde voor zowel de grafische als ruimtelijke vormgeving. Voor meer over de grafische vormgeving kan je hier doorklikken. 

Het pand voor Chili Beans, gelegen op de Korenmarkt in Mechelen, is lokaal bekend als de oude stek van sterrenrestaurant Folliez of als het pand “met de blote madam”. Door verschillende overnames was het interieur een eclectische mix van stijlen geworden. We hebben uiteindelijk de vloer en plafond behouden, net als enkele rotsblokken en de bevallige dame in de vitrine.

Het pand is erg diep, zonder veel natuurlijk zonlicht. De ruimte werd opengetrokken door het gebruik van lichte kleuren en natuurlijke materialen. De wanden werden bekleed met OSB, in de bar werd voornamelijk grenen gebruikt en ook de tafels werden in een gebeitst grenen ontworpen.

In combinatie met deze houtsoorten wordt de ruimte gekenmerkt door kleurig velours, terrazzo en messing. Die vind je terug in het meubilair, de verlichting, de vloer en de afwerking van de bar. Ze zorgen voor een klassevolle sfeer zonder aan gezelligheid te verliezen. Ook de hoeveelheid aan groen (zelfs in de armaturen) zorgen voor een gemoedelijke sfeer.

De bar werd volledig vernieuwd, in samenwerking met de geweldige ontwerper Maarten, van Mowk. De bar is opgebouwd uit grenen latten, die tussendoor het onderliggende groene betonplex laten zien. Het blad werd gemaakt uit kerrock met een terrazzo effect. De afwerking en de cactushouders werden in messing gemaakt.